Het werven van geschikt personeel kan een uitdaging zijn voor elk bedrijf. Het vinden van de juiste kandidaten die passen bij de bedrijfscultuur en -waarden kan tijdrovend en kostbaar zijn. Gelukkig zijn er moderne manieren om dit proces te vergemakkelijken. Een van deze manieren is het gebruik van animatievideo’s voor het werven van personeel. In dit bericht zullen we de voordelen van animatievideo’s voor personeelswerving bespreken en hoe het kan bijdragen aan de groei van uw bedrijf.

Voordelen van animatievideo’s voor personeelswerving

Een van de belangrijkste voordelen van animatievideo’s is dat ze de aandacht trekken van kijkers. Animatievideo’s zijn visueel aantrekkelijk en kunnen op een leuke en creatieve manier informatie overbrengen. Hierdoor blijft de boodschap beter hangen en kunnen potentiële kandidaten gemakkelijker worden overtuigd om te solliciteren.

De stap om te solliciteren wordt kleiner

Het bekijken van een animatievideo kan potentiële kandidaten een beter beeld geven van het bedrijf en wat het te bieden heeft. Dit kan helpen om drempels weg te nemen die sollicitanten mogelijk ervaren, waardoor de stap om te solliciteren kleiner wordt. Door het gebruik van animatievideo’s kunnen bedrijven dus meer sollicitaties verwachten en een grotere pool van potentiële kandidaten bereiken.

Een beter beeld van het bedrijf

Animatievideo’s kunnen ook helpen om een beter beeld te geven van het bedrijf. Potentiële kandidaten kunnen op een visuele en interactieve manier kennismaken met de bedrijfscultuur, de werkomgeving en de mensen die er werken. Dit kan helpen om de interesse van kandidaten te wekken en hen een beter beeld te geven van het bedrijf voordat ze solliciteren.

Hoe kan animatie bijdragen in het werven van nieuw personeel

Het is duidelijk dat animatievideo’s een waardevol hulpmiddel kunnen zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent. Maar hoe kan Annie Made It hierbij helpen? Als creatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van unieke en persoonlijke animaties, heeft Annie Made It veel ervaring met het creëren van aantrekkelijke en effectieve visuele content.

Annie Made It kan bedrijven helpen bij het maken van een animatievideo voor personeelswerving die de aandacht trekt van potentiële kandidaten en hen een beter beeld geeft van het bedrijf en wat het te bieden heeft. Wij werken nauw samen met bedrijven om de boodschap die zij willen overbrengen te begrijpen en deze vervolgens om te zetten in een unieke en creatieve animatievideo.

Door het gebruik van de nieuwste technologieën en creatieve concepten kan Annie Made It animatievideo’s maken die opvallen en blijven hangen. Dit kan helpen om bedrijven te helpen bij het aantrekken van de beste kandidaten en hen een voorsprong te geven in de competitieve arbeidsmarkt.

Hoe zet je animatie in voor personeelswerving

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven animatievideo’s kunnen inzetten voor het werven van nieuw personeel. Hieronder vind je vier voorbeelden:

Gebruik animatievideo’s op de carrière pagina

Een van de meest voor de hand liggende manieren om een animatievideo in te zetten voor personeelswerving is door deze te plaatsen op de carrière pagina van de website van het bedrijf. Potentiële kandidaten die de pagina bezoeken, kunnen zo direct een goed beeld krijgen van het bedrijf en wat het te bieden heeft.

Gebruik animatievideo’s op sociale media

Naast de carrière pagina kan een animatievideo ook gedeeld worden via de verschillende sociale mediakanalen van het bedrijf, zoals LinkedIn, Facebook of Instagram. Door het delen van de video op deze kanalen kunnen bedrijven hun bereik vergroten en de aandacht trekken van een groter publiek, inclusief passieve kandidaten die misschien niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan.

Gebruik animatievideo’s tijdens evenementen en beurzen

Bedrijven kunnen animatievideo’s ook gebruiken tijdens evenementen en beurzen om potentiële kandidaten aan te trekken en te informeren over het bedrijf. Door het tonen van de video kunnen bedrijven op een visueel aantrekkelijke manier informatie delen over hun bedrijfscultuur, waarden en voordelen van het werken bij het bedrijf.

Gebruik animatievideo’s in e-mailcampagnes

Een andere manier om animatievideo’s in te zetten voor personeelswerving is door deze te gebruiken in e-mailcampagnes. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld een gepersonaliseerde e-mail sturen naar kandidaten die eerder hebben gesolliciteerd, waarin zij de animatievideo kunnen bekijken. Op deze manier kunnen bedrijven de interesse van de kandidaten opnieuw opwekken en hen aanmoedigen om opnieuw te solliciteren.

Al met al zijn animatievideo’s een veelzijdig middel voor bedrijven om op een creatieve manier hun merk en bedrijfscultuur te presenteren aan potentiële kandidaten en hen te overtuigen om te solliciteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op.