Animatie laten maken

Een animatie laten maken, natuurlijk vinden wij dat er enorm veel redenen zijn waarom je een bedrijfsanimatie zou moet inzetten. Gelukkig staan wij daar niet alleen in. Er zijn namelijk een flink aantal redenen
waar je niet omheen kan…

 

Animatie laten maken

Waarom een animatievideo maken zo goed is voor YouTube marketing

Meer dan 1 miljard unieke bezoekers per maand en 6 miljard uur wat elke maand aan video wordt bekeken. Die cijfers alleen is al genoeg reden om je business op Youtube te promoten. En natuurlijk, er zijn heeeel veel schattige kattenvideo’s te vinden op Youtube, en die worden enorm vaak bekeken. 
Maar er zijn ook voldoende onderzoeken die uitwijzen dat YouTube enorm veel wordt geraadpleegd voor serieuze content. Volgens een onderzoek van Forbes gebruikt 50% van de executives YouTube voor serieuze werkgerelateerde zaken en bezoekt 65% daarvan na afloop de website van de aanbieder van de content. De grote vraag die dan meestal rijst is: wat zetten we dan op YouTube? Het antwoord is een animatievideo.

 

Misschien denk je nu; “Ja maar ik heb een serieus verhaal, ik probeer mijn klanten in het hogere segment te bereiken, dat zijn serieuze mensen, die willen geen animatie zien”.  De waarheid is echter, dat een animatiefilm maken werkt. Bedenk wat voor video je zelf het liefste ziet: weer een pratend hoofd, welke hoogstwaarschijnlijk een acteur is die niet echt voor dat bedrijf werkt of een grappige geanimeerde video welke op een creatieve manier het product of dienst oid tot leven wekt met een lekker muziekje eronder, een grappig karaktertje en eenvoudige uitleg?

 

Bedrijfsanimatie laten maken
De reden dat animatie zo krachtig is gaat verder dan alleen voorkeur. De mens leert visueel beter dan op welke manier dan ook. En een geïllustreerde vorm van video, animatie dus, is nog een stuk krachtiger doordat het gebruik maakt van iconen en symbolen, iets wat diep in ieders brein verankerd ligt. Daar is zelfs bijna geen tekst meer bij nodig.

Voorbeelden van animatie

Bekijk de animaties die Annie in opdracht van bedrijfsleven, zorg, overheid, reclamebureaus, televisie en stichtingen heeft gemaakt.

Gebruik van bedrijfsanimaties in marketing

1. Animatie houdt de aandacht vast

We hebben het allemaal al heel vaak gehoord natuurlijk, internetgebruikers hebben maar een korte aandacht spanne.

Animatie helpt om de aandacht te pakken en vast te houden. Het is niet weer een man in een pak die het heeft over een missie, visie en strategie. Door een bedrijfsanimatie te laten maken los je dit probleem op een creatieve manier op.  

schets v4 – part 01-13_cropped

2. Animatie maakt moeilijk simpel

Eén van de meest gebruikelijke redenen om animatievideo’s te maken is om ingewikkelde zaken simpel uit te leggen. Animatie brengt zaken in leven op een manier dat tekst alleen niet kan. Animatie kan laten zien wat anders niet gezien wordt. Een demonstratie van hoe hoe een bepaalde technologie werkt bijvoorbeeld, of een proces visualiseren wat anders onzichtbaar is.

3. Animatie is leuk

De meeste van ons zullen bij animatievideo’s een gevoel krijgen van kindertijd, plezier, prettige momenten. Mensen houden van het kijken naar tekenfilms, zelfs als ze het hebben over een zakelijk concept.  En als we daarnaast bedenken dat een behoorlijk aandeel van de bezoekers van Youtube daar komt om geëntertaind te worden, is het geen slecht idee om de bedrijfsanimaties entertaining te maken.

 

 

Naast alle leuke, nuttige en andere interessante bovenstaande redenen is een enorm prettige bijkomstigheid wel dat animatie een stuk minder kostbaar is om te laten maken dan andere vormen van video. Je hoeft geen acteurs in te huren, geen cameramannen, geen geluidsman of licht, geen catering voor de crew en je hebt geen speciale ruimtes of green screen studio’s nodig.

video ultieme marketing tool

Video is een krachttige marketing tool, ongeacht welk platform je kiest. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat video de zgn. doorklik-ratio verhoogt, zowel op social media als in een e-mail, en de meeste beslissingsbevoegden bekijken liever een video dan dat ze tekst lezen.
En wanneer je dan overweegt om een video te maken, speciaal voor Youtube, overweeg dan vooral animatie, het kan precies zijn wat je organisatie nodig heeft om kijkers te trekken en de verkoop te stimuleren.

Meet Annie Made It

Het team van Annie Made It maakt toegankelijke (expl)animaties en video's met voice-overs. Daarvoor heeft Annie alle kennis in huis.

Afspreken? Annie-time, Annie-where

Vul ons contactformulier in of mail: info@anniemadeit.nl

0 Shares