augmented reality

Augmented Reality 

Augmented Reality kan waarde toevoegen, problemen oplossen en de gebruikerservaring in bijna elke branche verbeteren.  Bedrijven starten en verhogen hun investeringen om de groei van augmented reality te stimuleren, wat het een cruciaal onderdeel van de technologie-economie maakt.

 

Augmented Reality in de E-Commerce

Bij het winkelen voor kleding, schoenen, brillen of iets anders dat we zouden dragen, is het normaal dat we het eerst willen ‘passen’ voordat we het kopen. Als we meubels of andere artikelen voor ons huis kopen, zou het dan niet geweldig zijn als we konden zien hoe de artikelen er bij ons uit zouden zien? Nu kunnen we dat doen met behulp van augmented reality. Aangezien de technologie en tools om AR-apps te ondersteunen alomtegenwoordiger zijn dan ooit, verwacht u dat de AR-groei zal versnellen. Vyking is een bedrijf dat toonaangevend is op het gebied van augmented reality in de detailhandel. Ze gebruiken het om shoppers in staat te stellen een paar schoenen te ‘passen’ via hun smartphonescherm. Converse is een ander schoenenbedrijf dat meeslepende technologie gebruikt om klanten in staat te stellen trappen uit haar online catalogus te proberen.

 

WatchBox, een bedrijf dat tweedehands luxe merk horloges koopt, verkoopt en verhandelt, wendde zich tot augmented reality om de cognitieve dissonantie te verminderen. Zij voegden augmented reality toe aan hun mobiele shopping-app waarmee klanten een horloge kunnen ‘passen’ dat ze willen kopen. Zo sluit de verwachting van de klant aan bij het daadwerkelijk ontvangen product. 

 

Augmented Reality in de Bouwsector en Architectuur

Dankzij Augmented Reality kunnen architecten, bouwploegen, ontwikkelaars en klanten visualiseren hoe een voorgesteld ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien in de ruimte en bestaande omstandigheden voordat de bouw plaatsvindt. Naast visualisatie kan AR helpen bij het identificeren van onderliggende problemen waardoor architecten en bouwers kunnen gaan nadenken over oplossingen voordat het probleem groter en moeilijker wordt om op te lossen omdat de bouw al is begonnen. 

 

Augmented Reality kan ook het constante onderhoud van gebouwen en producten ondersteunen. Denk hierbij aan service handleidingen met interactieve 3D-animaties. AR kan klanten helpen op afstand bij het repareren of afronden van onderhoudsprocedures van producten. AR kan ook een waardevolle tool zijn voor trainingen, die het onervaren onderhoudspersoneel helpen taken uit te voeren en de juiste service- en onderdelen informatie te vinden wanneer ze ter plaatse zijn.

 

Augmented Reality in het Toerisme

Reisorganisaties kunnen potentiële bezoekers een meer meeslepende ervaring van een bestemming bieden voordat de klant daadwerkelijk op reis gaat dankzij Augmented Reality. Met AR kunnen reisagenten en bezoekers meer informatie en wegwijzers geven aan hun bestemming(en). AR-apps kunnen de vakantiegangers helpen bij het navigeren door resorts en parken en bezoekers komen meer te weten over bezienswaardigheden op bestemming.

 

Augmented Reality in het Onderwijs

Hoewel er nog veel te ontdekken valt over hoe augmented reality het onderwijs kan ondersteunen, zijn de mogelijkheden groot. (EdTech (educatieve technologie) zal naar verwachting elk jaar met 17% groeien tot 252 miljard dollar in 2020, en kan elke leeftijdsgroep en elk opleidingsniveau ondersteunen). Augmented reality kan docenten helpen studenten in de klas te betrekken met dynamische 3D-modellen, overlays met leuke feiten en meer over de onderwerpen waarover ze leren. Visuele leerlingen zouden baat hebben bij de visualisatiemogelijkheden van AR die concepten tot leven kunnen brengen (of op zijn minst 3D) via digitale weergaven. Studenten hebben overal en altijd toegang tot informatie zonder speciale apparatuur, zoals het geval is met Mondly, een app voor het leren van talen. 

 

Augmented Reality in de Gezondheidszorg

AR kan digitale beelden en kritische informatie beschikbaar stellen aan chirurgen in 3D en binnen het gezichtsveld. Chirurgen hoeven niet weg te kijken van het operatiegebied om toegang te krijgen tot cruciale informatie die ze mogelijk nodig hebben om een succesvolle procedure uit te voeren. Startups bouwen AR-technologie ter ondersteuning van digitale chirurgie, 3D medische beeldvorming en specifieke operaties. AR maakt complexe procedures en informatie inzichtelijk voor zowel behandelaar als de patiënt. 

 

Er zijn veel manieren waarop augmented reality industrieën ondersteunt, en zelfs de manier waarop wij ons vermaken. 

 

GA VOOR AR..

Meet Annie Made It

Het team van Annie Made It maakt toegankelijke (expl)animaties en video's met voice-overs. Daarvoor heeft Annie alle kennis in huis.

Afspreken? Annie-time, Annie-where

Vul ons contactformulier in of mail: info@anniemadeit.nl

0 Shares