Een populaire vorm van videocontent die steeds meer aan populariteit wint in zowel de zakelijke als creatieve wereld. Een explanimation is een korte, creatieve en boeiende animatievideo die een complex onderwerp op een heldere en begrijpelijke manier uitlegt. Het doel van een explanimation is om informatie op een aantrekkelijke en eenvoudige manier over te brengen aan een breed publiek. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het concept van explanimations, de voordelen ervan, hoe je er zelf een kunt maken en enkele succesvolle voorbeelden van bedrijven die deze vorm van videocontent hebben gebruikt. Lees verder om meer te weten te komen over deze effectieve en innovatieve manier van communiceren!

Wat is een explanimation?

Een explanimation, in het Nederlands ook wel een uitleganimatie genoemd, is een animatievideo die complexe onderwerpen op een begrijpelijke en boeiende manier uitlegt. Het woord ‘explanimation’ is afgeleid van de woorden ‘explanatory’ (verklarend) en ‘animation’ (animatie). Door middel van beeld en geluid wordt een boodschap overgebracht op een eenvoudige en aantrekkelijke manier. Explanimations worden vaak gebruikt om complexe ideeën, processen of producten te introduceren en uit te leggen aan een breed publiek. Ze zijn een effectieve manier om informatie op een creatieve manier te presenteren en de aandacht van de kijker te trekken. Een goede explanimation kan helpen om de kijker te informeren, betrekken en enthousiasmeren. Uitleganimaties kunnen worden gebruikt in verschillende contexten, zoals voor educatieve doeleinden, marketing- en communicatiedoeleinden of om producten en diensten te introduceren aan klanten.

Een explanimation laten maken

Bij Annie Made It maken wij een professionele uitleganimatie. Wij hebben ervaring in het produceren van animatievideo’s voor verschillende doeleinden en hebben al vele succesvolle projecten afgerond voor verschillende klanten.

Het laten maken van een explanimation door ons begint met een intakegesprek waarin we jouw wensen en doelen bespreken. We willen graag weten wat je wilt bereiken met de explanimation, wie je doelgroep is en wat de belangrijkste boodschap is die je wilt overbrengen. Vervolgens maken wij een script en storyboard, waarin we de belangrijkste onderwerpen en visuals van de video uitwerken.

Daarna beginnen wij met het produceren van de animatie, waarbij wij zorgen voor de juiste voice-over, geluidseffecten en muziek. Uiteraard houden wij jou op de hoogte van de voortgang en bieden wij de mogelijkheid tot feedback en aanpassingen. Als de animatie af is, zorgen wij voor de oplevering van de video in het gewenste formaat.

Wij werken met een team van ervaren animatoren en creatieve professionals, die ervoor zorgen dat jouw explanimation op een creatieve en effectieve manier wordt geproduceerd. Wil je meer weten over het laten maken van een explanimation door ons bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Hoe kan je zelf een explanimation maken?

Het maken van een explanimation vereist enige creativiteit en technische vaardigheden. Als je zelf een explanimation wilt maken, zijn er verschillende tools en software beschikbaar die je daarbij kunnen helpen. Een populaire tool voor het maken van animaties is bijvoorbeeld Adobe After Effects. Daarnaast zijn er ook online tools zoals Powtoon en Moovly, die je kunt gebruiken om animaties te maken zonder dat je veel technische kennis nodig hebt.

Enkele voorbeelden van een uitleganimatie

Wij van Annie Made It zijn trots op de explanimations die wij hebben gemaakt voor onze klanten. Onze creatieve en innovatieve aanpak zorgt ervoor dat we de boodschap van onze klanten op een heldere en visueel aantrekkelijke manier kunnen overbrengen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onze meest recente explanimations.

Vóór en met diverse opdrachtgevers maken we medische animaties voor farmaceuten, artsen en ziekenhuizen. Dit zijn animaties om patiënten op een duidelijke en niet bedreigende manier te informeren over het proces van de behandeling. Dit word gedaan middels een duidelijke visualisatie en voice-over tekst over de operatie of diagnostiek en wat de patiënt kan verwachten na de betreffende behandeling.

Voor het 30 jarig bestaan van het bedrijf Syncom maakten we een 3D animatie om uit te leggen wat het bedrijf doet, hoe ze werken, wat de cultuur is en wat voor klanten ze hebben. Deze film werd op de jubileumviering vertoond in een dome in Groningen. Een 360 graden variant van de film werd hierop geprojecteerd.

Voor de Radboud Universiteit maakte wij een animatie om studenten meer inzicht te geven in het belang van het schrijven van een goede CV.

Deze explanimations zijn allemaal op een creatieve en effectieve manier gemaakt en geven een goed beeld van wat er mogelijk is met deze vorm van videocontent.

Hopelijk geeft deze informatie je een goed beeld van wat een explanimation is, hoe je er zelf een kunt maken en waar je op moet letten als je er een wilt laten maken. Als je meer informatie nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.