Animaties zijn de

nieuwe verhalen

‘Dat kan-nie’ bestaat niet in de wereld van Annie Made It. Want met verbeelding kan juist álles.

Annie Made It maakt (expl)animaties en video’s met voice-overs. Voor commerciële campagnes waar een knipoog in mag zitten. Maar ook voor serieuze verhalen waarin een complexe boodschap helder moet overkomen, zoals medische voorlichting, juridische teksten en overheidsboodschappen.

Animatie laten maken

Annie luistert goed naar het verhaal dat jij wilt vertellen. Door de drempel van (moeilijk te begrijpen) geschreven tekst weg te halen en de kern van het verhaal te verbeelden, maakt Annie de informatie toegankelijk voor een groter publiek.

Met een snufje verbeelding ontstaan maatwerkanimaties: doelgericht en met een heldere boodschap.

Animaties voor elk doel

Dit levert animaties en video’s op die opdrachtgevers inzetten bij:

  • online marketing en webinars
  • congressen en bijeenkomsten
  • socialmedia- en televisiecampagnes
  • transitietrajecten
  • (medische) voorlichting
  • promotie

Voorbeeld van animatie

Bekijk de animaties die Annie in opdracht van bedrijfsleven, zorg, overheid, reclamebureaus, televisie en stichtingen heeft gemaakt.

2D Animaties

Het Latijnse animare betekent ‘tot leven wekken’. Dat is precies wat we doen met animatie: stilstaande beelden in beweging brengen. Bij een 2D-animatie gebeurt dit op een vlak, zoals een tekenvel. Een illustratie of graphic verandert elk beeld van houding of plaats. Speel je die beelden snel achter elkaar af, dan ontstaat een vloeiend filmbeeld. Met de juiste timing en subtiele aanpassingen geef je het een geheel eigen karakter. Naast illustraties gebruiken we ook motion graphics om overgangen tussen scènes interessant te houden.  

3D Animaties

Bij 3D-animatie komt een extra dimensie kijken: diepte. Daarbij krijg je nog meer het gevoel van een levensechte weergave. Het is alsof een virtuele camera een animatiescène vanuit alle hoeken filmt. Objecten of personages in 3D-animaties hebben niet gewoon een ‘kleurtje’, er worden materialen aangemaakt, lichtbronnen, schaduwen, reflecties en zelfs zwaartekracht wordt nagebootst. Het renderen – alle berekeningen die nodig zijn om de 3D-animatie tot leven te wekken – doen we in de eigen ‘renderfarm’, ons computerpark dat dag en nacht doorrekent.

VR / AR Animaties

Met AR, oftewel augmented reality, wordt een figuur of object in 3D toegevoegd aan de wereld om je heen. Dit is alleen zichtbaar door de lens van een smartphone met AR-app of een AR-bril zoals de hololens. Er zijn al heel geloofwaardige AR-animaties – bijvoorbeeld die van een virtuele gesprekspartner bij jou aan tafel.

Kies je voor VR of virtual reality, dan is de hele wereld om je heen virtueel. Door een VR-bril kijk en loop je rond, je kan zelfs door hand- of oogbewegingen de interactie aangaan met (spel)elementen in deze virtuele wereld. We combineren VR steeds vaker met 360 gradencamera’s. Ook 3D-animaties kunnen we in 360 graden renderen, waardoor je met een VR-bril letterlijk ín de geanimeerde wereld staat. 

Meet Annie Made It

Het team van Annie Made It maakt toegankelijke (expl)animaties en video's met voice-overs. Daarvoor heeft Annie alle kennis in huis.

Afspreken? Annie-time, Annie-where

Trompsingel 21

9724 DA, Groningen

Trompsingel 21

9724 DA, Groningen

+31 (0)50 211 3802